REAGEER

Project Nieuwe Lelie

1015SV

Kenmerken

Status:

in ontwikkeling

Woonoppervlakte:

200m²

Bouwjaar:

1946

Beschrijving

Recent heeft De Amsterdamse Ontwikkelingsmaatschappij (EAOM) het pand Nieuwe Leliestraat 74 – 76 aangekocht ter belegging / herontwikkeling. Op korte termijn dient er funderingsherstel plaats te vinden.

Het huidige pand is in 1946 gebouwd, waarbij de kapverdieping pas in 1973 is toegevoegd. Oorspronkelijk stonden hier twee fraaie panden, Nieuwe Leliestraat 74 en 76, bestaande uit respectievelijk vijf en zes bouwlagen.

EAOM onderzoekt de mogelijkheden om dit perceel weer in ere te herstellen, waarbij het huidige pand plaats zal maken voor twee panden welke zo goed mogelijk aansluiten bij de oorspronkelijke architectuur en maatvoering.

Naast herstel van het straatbeeld, historische waarden en aangezicht tracht EAOM zodoende zes courante koopwoningen toe te voegen aan de Amsterdamse woningvoorraad.

Indien er geen sprake zal zijn van sloop en nieuwbouw, dan zal dit orde 3 pand worden voorzien van een nieuwe fundering, inwendig volledig worden gerenoveerd, zal EAOM de thermische waarden verbeteren naar maatstaven van vandaag de dag en zal er een extra bouwlaag worden toegevoegd zodat er extra woonruimte kan worden gecreƫerd.


020-7770053

Locatie op de kaart

Algemene voorwaardenBegrippenlijst